Partnereink: ESK | Csubakka! | Hitel | Geek Poló Bolt | Elektromos Tehergépkocsik | Elektromos Buszok
Hallgassd Te is (katt. ide) a lokalhoszt.hu kedvenc online rádió adóját a LazaRadio-t! De ha röhögni akarsz, akkor válasszad a Csubakkát!

BejelentkezésBejelentkezés:
Név: Jelszó:

Dátum: 2020. április 2., Csütörtök
Boldog névnapot: Áron
Jelenlegi látogatók: kocka

[Hardver] ACER eMachines E725: egy petákot se adj érte!

Végső felháborodásomban írtam ezen cikket az Acer eMachines E725-443G32Mi gépezetről, amely az eddigi legrosszabb notebook, ami megfordult a kezeim között!

írta: Fido, 2010.05.24. @ 20:54
hozzászólások: 345 db
megtekintve: 120740

Nem vagyok egy nagy hardver teszter, sem túl nagy szakértő. De amit az ez az úgynevezett ACER eMachines E725-443G32Mi kiváltott belőlem, az nagyon kikívánkozik!


Vajmi bevezető eme csoda-masinának ...

Egy ismerősöm vásárolta meg eme fekete remekművet, amely a már említett eMachines márnanév alatt díszelgő masinéria. Megkért, hogy mivel ő még annyira sem ért hozzá, mint én, legyek kedves telepítsem fel neki, hogy a hétvégén boldogan használhassa a készüléket. Eleget is szerettem volna tenni a kérésnek és nekiültem ...
A gép külsején is már látszik, hogy egy alsó-kategóriás notebook (nagyon gagyi, nyikorgós műanyag borítás), amivel nem is lenne baj, mivel böngészésre, officeolásra és még néhány irodai program futtatására tökéletes gép is lenne.

A csodagép specifikáció dióhéjban:

CPU: Intel Pentium Dual Core T4400 2.2GHz
Memória: 3072 MB DDRII
Grafikus-vezérlő: Intel GMA 4500M
HDD: 320 GB (Western Digital)
Egyebek: 6 cellás akksi, webkamera, kártyaolvasó, szuper dvd író, stb. stb. stb. és WiFi, azaz Wireless hálózati csatoló. Igen? Tényleg?

Mint feljebb látható, tényleg egy 2010-es alsó-kategóriás gép, amivel hangsúlyozom, hogy egyáltalán nem lenne baj. Az ára sem olyan vészes, jóval 120.000 Ft alatt is megkaphatjuk, de valljuk be, hogy egy magyar pénztárcának azért mégsem egy elenyésző összeg ez az ár. Mit is várnánk a pénzünkért? Természetesen azt, hogy könnyen telepíthető módon (Next-Next-Finish) működésre bírjuk a nem is olyan kevés pénzért megvásárolt ACER eMachines E725-öt! Szerintem nem olyan nagy elvárás ez 2010-ben ...


Akkor telepítsünk Windows 7-et!

Miért is ne telepítenénk ezt? Driver ellátottsága jó, mindent felismer hacsak nem valami nagyon új dologgal állunk elé, de ebben a gépben nincsen semmi extra alkatrész, amit ne ismerne egy valamire való operációs rendszer. Látszólag szépen feltelepül a Win7, semmi nehézség sincs a telepítésében amúgy sem. Megnézzük az eszközkezelőt, minden eszközt felismert, minden fasza! (elsőként egy tavaly nyári 32bit-es végleges kiadást próbálok)

Vagy mégsem jó valami?

Hát nem működik az a rohadt Wireless! Pedig aszongya látja az eszközkezelőben (Broadcom 802.11g hálózati adapter), látja mindenhol, csak éppen egyetlen egy vezeték nélküli hálózatot sem érzékel. Oké, megbocsájtjuk, előkapjuk a notebook dobozából az Acer által mellékelt Resource DVD-t, amely minden operációs rendszer alá tartalmazza a driver-eket (ne várjunk ennyit a Win7-től, hogy ennyi mindent ismerjen).

Van ám a riszórsz dévédén egy nagy rakat wireless driver, de tévedhetetlenek vagyunk, a Win7 szerint is Broadcom és a gép alján is megtalálható, hogy ilyen típusú vezeték nélküli hálózati csatolót tartalmaz az E725 (az elolvasásához nagyító kell).


De várjunk csak! Van ilyen driver a listában? Bevallom, hogy én csak most vettem észre a képen, hogy nincs is! Atyaég ...


Használjuk a Google-t és telepítsünk egy jóval frissebb Win7-et!

Na ráguglizok, meg is találom a driver listát az eMachines weboldalán!


Természetesen a gyártó oldaláról letöltött driverrel sem működik a kapcsolódás a vezeték nélküli hálózatokhoz! Mellékesen hozzáteszem, keresés közben nem egy helyet találtam, nem egy anyázó hozzászólót, akiknek Windows XP / Vista és 7 alatt volt pont ilyen problémájuk!
Bevallom derekasan, ezután fogtam magamat, és lewarezoltam a Windows 7 2010 májusi frissített, 64bit-es verziójú telepítőjét, és szépen feltettem azt. Ezzel a probléma ugyanaz volt, se riszórsz DVD, sem az eMachines driverei nem segítettek. Mindent feltelepítettem kínomban, mint a DVD-ről, mint a weboldalról ugyanúgy. Tehát nem maradt ki sem chipset, sem a "sima" vezetékes LAN driver sem.

Ezek mellett meg sem említeném, hogy a nyektetett vezetéknélküli hálózati csatoló végig rendelkezett MAC címmel, képes lett volna IP címet fogadni egy DHCP-ről, látszólag "látta" a Windows 7 mindig.Még néhány reménytelen próbálkozás ...

Fórumok, hardver-tesztek hozzászólásai tömkelege. Még egy francia fórumból is töltöttem le drivereket, de semmi. Nem jutottam egyről a kettőre wireless ügyben. Na mondom megpróbálom az eMachines szupporttyát a weboldalukon keresztül. Néhány e-mail-t váltottam egy szerencsétlen e-mailt fogadó, automatikusan megválaszoló robottal, de nem tudta megoldani a problémámat a piciny lelkem! Gratulálok Acer ...


Persze, a hiba mindig a felhasználóban van!

A routerrel, ami adta jelen helyzetünkben a vezeték nélküli hálózatot, azzal semmi gond sem volt. Még két gép (Toshiba Satellite L40-17R és MacBook Pro), különböző operációs rendszerekkel (Win7 és MacOS X 10.6) "látta" és használta a wireless hálót. Mint a cikk legelején is említettem, nem vagyok egy profi hardver szakértő, de nem ezt a hercehurcát várnám egy vadi-új notebook esetében.

Egyszerűen hihetetlen, hogy az "átlagos" hozzáértésemmel, lassan 3 napja nem tudom működésre bírni Win7-el a vezeték nélküli hálózat használatát. Windows XP-vel és Vista-val sem szeretnék már tovább bajlódni, és mint említettem, ezekkel is volt nem egy hozzászólás, ahol pontosan ugyanez volt a baja a delikvenseknek. Gondolom ők sem most telepítettek Windows-t életükben először. Akkor még hadd ne szóljak azon hozzászólásokról, akik megoldották ezen problémát, de közölték, hogy a gépükben nem is Broadcom, hanem Intel által gyártott vezeték nélküli csatoló van. Ezeket is próbáltam, mivel Intel-féle driver is volt elérhető (a riszórsz dvd-n és a hivatalos weboldalon egyaránt), de egyáltalán nem működött, egyetlen verzióval sem.


Zárszó

Az Acer eMachines E725-443G32Mi szerintem egy nagy rakás sz*r! Hogyan lehet ilyet piacra dobni, és pénzt kérni érte? Ha pedig bennem van a hiba, akkor elnézést kérek, de nem egy egyszerű menet erre a gépre wireless lehetőségeket varázsolni! Jelen pillanatban akárhogyan is próbálkozok (és a fórumos hozzászólásokat elnézne nem én vagyok ezzel egyedül), nem sikerül feltelepíteni erre a szutyokra a normális vezeték-nélküli drivert. Ha már valaki piacra dob egy informatikai eszközt (legyen az bármi), szerintem joggal elvárható, hogy könnyű kezelhetőséget is adjon mellé! Ha pedig nem egyszerű az eset, akkor írják már rá, hogy csakis gyakorlott vásárló fizessen a termékükért, akik szeretik a kihívásokat!

Oké, részben az idegesség is beszél belőlem, sokaknak biztosan jól működik ez a gép, és az is tuti, hogy nem vagyok profi informatikus én sem, de az letagadhatatlan, hogy a hivatalos weboldal, a riszórsz dvd és az észer szupport lényegében semmi segítséget sem nyújt a fent említett fő problémával kapcsolatban.

Hozzászólások

[1] | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
Hozzászólás (anonymus)
<<-- Kérlek, írd be ide azt a szót, hogy kocka, különben a hozzászólásod nem fog megjelenni ebben a cikkben!
2019.05.17. @ 06:23
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem segg hülye vagy hozzá.
Az a gond....

2019.04.06. @ 13:31
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Az enyémben Qualcomm Atheros AR5B95 Wireless Network Adapter van. Ezt a hozzászólást is ezen írom. A drivert a hardverazonosító alapján kell keresni, és mint a példa mutatja, meg is lehet találni. Nálam ez az: PCIVEN_168C&DEV_002B&SUBSYS_E016105B&REV_01
A cikkíró erről egy szót sem írt, hát nem csodálkozom, hogy felbosszantotta magát. De a laptop a képességeihez mérten jól működik, én elégedett vagyok vele.

2017.12.28. @ 23:12
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


hát ne haragudj meg de ekkora hülyeséget amit leirtál még nem hallottam. 32 bites win 7 el kerult hozzám a gép hibátlanul mukodott most pedig win10 64 bittel ugyan olyan szuper (tudásához képest)

2017.12.11. @ 21:07
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem speciál nagyon tetszik a laptop tesomnak van egy ilyene 2010ben kapta és mai napig hibatlanul működik természetesen csak toltőről de ez a legkevesebb gond egy már 7 és fél éves laptoptol fogadni mernék hogy az én 2 éves laptopom előbb feladja magát mig a másik 7 es féléveslaptop még fog mükodni

2017.12.03. @ 13:45
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


2009ben vásárolt E725 mai napig háromszor volt újra rakva , a sok év alatt a vírusok megtépárták már , lassan ki kell cserélni , külsöre hibátlan , amit elvártam tőle azt megtette

2017.11.01. @ 17:17
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


1 éve használom nincs semmi baj vele teszi a dolgát ma telepítettem fel a kamera drivert mert eddig nem kellet. Jó lett és nagyon szép a képe sötétben is. 1 dolog van még ami sajnos nem oké !!! Ebben nincs beépített mikrofon ? Külsőt elfogadja az remekül szuperál. Nincs vele bajom nem játszom rajta elég amit tud. Azért a mikrofon jó lenne !Ha benne lenne Sziasztok legyetek jók !

2016.12.24. @ 19:52
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A cikk írója egy tudatlan senki. A feleségemnek vettem ilyen gépet kb 4-5 éve. Semmi baja sincs, annyi hogy 2 db billentyű kitört, de ki lett cserélve. Ja, és vettem bele egy plusz 2gb ddr2-es ramot, így tökéletesen fut arra, amire a feleségem használja. Ha valaki nem ért valamihez, nem a valamit kell szidni, hanem gondolkodjon el hogy mit csinál szarul. Nem kell sok infos tudás hogy meg lehessen oldani egy ilyen nagyon egyszerű problémát.

2016.05.08. @ 19:08
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


xxx

2015.04.13. @ 12:56
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is ilyen gépem van. Igaz nem nagyon értek a számítógépekhez, de nekem megfelel, csak most akkumulátor problémám van. Nem tud valaki segíteni?

2015.03.06. @ 15:29
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Hidd el, a Dell Latitude E6400 sokkal rosszabb...

2014.11.07. @ 13:24
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


2010 márciusában vásároltam e725-öst és azóta az egyetlen panaszom, hogy elromlott a webkamera
Továbbá volt rajta már win7, linux és most win8
semmi probléma nem volt sem a driverekke, sem a wifivel, minden tökéletesen működött és a mai napig megbízható kis gép.

2014.08.29. @ 07:10
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nem minden napos egy barom ez a Fidó

2014.07.17. @ 18:38

Vicacska57Regisztrált: 2014.07.17.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 2 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Sziasztok!

Lehet hogy nem jó helyre írok, de a segítségeteket szeretném kérni.
Nekem is emachines 725-ös gépem van.Van egy kis problémám a win 7-el. A feltelepítéssel minden rendbe volt, csak ha a tetejét lecsukom nem megy át készenléti módba, hanem újra indul. A vezérlőpultba a ” képernyő lehajtásakor az „alvóállapotba” van beállítva.
Mi lehet a probléma? Tudnátok valami tanácsot adni, hogy rendesen működjön a gép?

2014.07.17. @ 17:28

Vicacska57Regisztrált: 2014.07.17.
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 2 db
Fórum hozzászólás: 0 db


módosítva: 2014.07.19. @ 21:18
2014.07.10. @ 19:30
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem is E725-öm van, 4 év után is tökéletesen működik. Alkatrészeinek semmi baja, nem melegszik, hangja sincs. Kicsit kevés a DDR2-es 2 GB memória, főleg, hogy a videókártya is ezt használja.
Egyébként én is sokat küszködtem a wifi XP-s driverével, amit végül a 20. weboldalon találtam meg. Azóta Win7 van rajta, ami rögtön felismeri a drivert, nem kell telepíteni.
A cikk írójáról meg süt a butaság. "Nem tudom meccsináni, sz*r a gép!" Nevetséges.

2014.06.18. @ 13:49
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Nekem ilyen gépem van 4 éve, semmi baja, sok vírust átélt, 4000 km zötskölődést buszon, egyszer kellett usb-tc cseréltetnem mert feszegettem és eltörött, de a wifin keresztül a kamerán át minden működik. A legjobb gép ebben az árkategóriában...Akinek meg nem tetszik és szerinte ,,parasztgép' az húzzon a sunnyogóba és vegyen egy apple gépet...

2014.05.22. @ 17:27
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


nekem is E725-ös van és tökéletesen működik 4 éve már és semmi baja nem volt asztali számítógépként használom szóval ha valaki nem ért hozza akkor szarságot meg ne írjon

2014.04.21. @ 11:37
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


A 725 egy full extrás, tökéletesen működő és használató laptop. Örülök, h megvettem!

2014.03.19. @ 20:52
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem Fido nem sokat ért hozzá. tökéletesen feltelepítettem mindent, és azóta is /2009 december/remekül működik minden. Igaz, hiányzik a beépített mikrofon, de az akkumulátor most is kibírja másfél óráig. Szóval ennyi pénzért jó kis cucc.

2014.03.19. @ 20:51
Regisztrált:
Hír hozzászólás: 0 db
Cikk hozzászólás: 0 db
Fórum hozzászólás: 0 db


Szerintem Fido nem sokat ért hozzá. tökéletesen feltelepítettem mindent, és azóta is /2009 december/remekül működik minden. Igaz, hiányzik a beépített mikrofon, de az akkumulátor most is kibírja másfél óráig. Szóval ennyi pénzért jó kis cucc.

  - Ingyen ajándékok

Facebook Oszt lájkoló a Fészbúkon?Videók, képek, viccek, Csubakka Ha röhögni akarsz ...Ingyenes elektronikai termékek Ingyenes termékek ...Konzol Magazin Ha nem PC, akkor konzol!Gyors keresés Keresés
Keresendő szöveg:

Club7 Rádió LazaRadio


LazaRadio

Szavazás Szavazás


Vannak új szerkesztőink! Miből szeretnél többet?


Jó lenne még több hír!
9 %
Még több kivesézős cikket akarunk!
3 %
Jó lenne néhány új gépigény is!
2 %
Letötltéseket akarunk!
52 %
Legyen több mindenből!
15 %
Bikicsunáj!
19 %
Összes szavazat: 158 db

Képgaléria Képgaléria
további képek ebből a galériából:
Core 2 Duo Q9400 teszt!

Statisztika Statisztika


Hírek: 1118 db
Cikkek: 140 db
Kockafejek: 33276 db
Hír hozzászólások: 3568 db
Cikk hozzászólások: 1842 db
Fórum hozzászólások: 1117 db
Összes hozzászólás: 6527 db

Hirdetés Hirdetés
2007-2010. Minden Jog Fenntartva - lokalhoszt.hu
Email: fido@lokalhoszt.hu
Honlapkészítés, webtárhely
Többen kérdezték már, hogy mi az oldal célja? Akkor legyen mondjuk ez a cél: Világuralom! :D


Az oldal legenerálva 0.031896 másodperc alatt.